Konkurs ”Ciekawostki z mojej okolicy” rozstrzygnięty!

2 lipca zakończył się konkurs fotograficzny „Ciekawostki z mojej okolicy”, którego organizatorem jest Fundacja „Wawel z Rodziną”. Dzieci przygotowały 420 prac konkursowych. Nagrodą główną były odtwarzacze DVD dla pięciu domów dziecka, których prace zdobyły najwięcej głosów internautów.

Uczestnicy konkursu wykazywali się fantazją i kreatywnością. Ich zadaniem było wykonanie zdjęcia przedstawiającego: ciekawe miejsca, ludzi, wydarzenia, niezwykłe zjawiska przyrodnicze i pogodowe W piątej edycji konkursu wzięło udział 420 prac, na które mogli głosować wszyscy odwiedzający stronę www.fundacjawawel.pl. W sumie oddano ponad 10 tyś głosów, a rywalizacja o pierwsze 5 miejsc toczyła się do ostatnich chwil. Fundacja „Wawel z Rodziną” wyposaży 5 zwycięskich domów dziecka w przenośne odtwarzacze DVD.

Nagrodzone placówki to:

Dom Dziecka „Pod Lipami” im. Jana Kochanowskiego w Głogowie

Dom Dziecka „Ochronka Towarzystwa Pomocy” im. Brata Alberta w Stalowej Woli

Ośrodek Pomocy Dzieciom i Rodzinie w Rudzie Śląskiej

Ośrodek Wspomagania Dziecka i Rodziny w Kołaczkowie

Wielofunkcyjna Placówka Opiekuńczo- Wychowawcza w Środzie Śląskiej

Fundacja „Wawel z Rodziną” serdecznie dziękuje patronom medialnym, uczestnikom konkursu, jak i wszystkim, którzy oddali głosy podczas trwania konkursu.

Konkurs fotograficzny „Ciekawostki z mojej okolicy” jest częścią programu społecznego „Słodki Dzień Dziecka”, którego pomysłodawcą jak i organizatorem jest firma Wawel SA oraz Fundacja „Wawel z Rodziną”, adresatami akcji są placówki opiekuńczo-wychowawcze na terenie całego kraju. W tym roku została zorganizowana V edycja akcji, podczas której Fundacja „Wawel z Rodziną” przekazała 444 Domom Dziecka ponad 5 ton słodyczy.