Słodycze firmy Wawel dla najmłodszych kibiców Wisły Kraków

Podczas meczu Wisły Kraków z Górnikiem Zabrze (1:3) firma Wawel SA wraz z Fundacją „Wawel z Rodziną” rozdały 120 kg słodyczy najmłodszym kibicom. Akcja odbyła się 1 grudnia 2012 roku na stadionie Wisły przy ul. Reymonta 22.

To kolejna z wielu inicjatyw, w których bierze udział krakowski producent słodyczy Wawel SA. Przy wejściu, w holach oraz na trybunach rozdawano sztandarowe produkty, które zawsze wywołują uśmiech na twarzach konsumentów, zwłaszcza tych najmłodszych. Fundacja „Wawel z Rodziną” od lat wspiera dzieci ze szkół oraz ośrodków opiekuńczych i wychowawczych. Przekazuje słodycze oraz inicjuje konkursy, które angażują podopiecznych z domów dziecka. Fundacja finansuje także dodatkowe zajęcia edukacyjne rozwijające pasje i talenty podopiecznych.

Najmłodsi fani „Białej Gwiazdy” zajadali się z uśmiechem na twarzach m. in. Michałkami. Na początku spotkania można było podziwiać laureatów konkursu na najciekawszy list do Wiślackiego Smoka, którzy zaprezentowali się w eskorcie wyprowadzającej piłkarzy przed pierwszym gwizdkiem sędziego. W przerwie odbył się także przeznaczony dla dzieci konkurs rzutów karnych. Takie działania nie tylko przyciągają na stadion całe rodziny, ale także poprawiają opinię zarówno o obiektach, jak i atmosferze w Ekstraklasie. Współpraca między Wisłą Kraków, a firmą Wawel SA oraz Fundacją „Wawel z Rodziną” niewątpliwie przyczyniają się do poprawy atmosfery na piłkarskich trybunach.

„Staramy się zachęcać dzieci do aktywności fizycznej. Próbujemy zaszczepić w naszych najmłodszych sportowego bakcyla. Sport to zdrowie, wiemy to doskonale i dlatego z wielką chęcią i zapałem angażujemy się w tego rodzaju inicjatyw.” – wyjaśnia Sylwia Warnecka, wice prezes Fundacji „Wawel z Rodziną”.