Wawel odwiedził 13-letnią Anię, zwyciężczynię konkursu „Słodkie Filmowe Inspiracje”

We wtorek, 9 września, w Domu Dziecka w Cieszynie miało miejsce oficjalne wręczenie nagrody dla zwyciężczyni konkursu „Słodkie Filmowe Inspirację”. Anię – autorkę zwycięskiej pracy plastycznej – odwiedzili przedstawiciele firmy Wawel, a także Prezes Fundacji „Wawel z Rodziną” – Tomasz Schimscheiner.

Wtorkowemu spotkaniu towarzyszyły wielkie emocje – podekscytowanie i radość Ani, oraz jej koleżanek i kolegów, a także wzruszenie i duma opiekunów Domu Dziecka w Cieszynie. Wszyscy z dużym zainteresowaniem słuchali opowieści Tomasza Schimscheinera o zawodzie aktora i pracy na deskach teatru. Nie zabrakło również rozmów z dziećmi o ich największych marzeniach i planach.

„Bardzo się cieszę, że jako prezes Fundacji Wawel z Rodziną mam okazję do tego, aby poznawać wspaniałe dzieciaki, a także ich historie życiowe – nierzadko bardzo trudne. Nasza wizyta w Cieszynie potwierdziła, że każda osoba, niezależnie od przejść, które ma za sobą, może osiągnąć wszystko jeżeli tylko zapragnie i spotka na swojej drodze ludzi otwartych i chętnych do pomocy. Wierzę, że Fundacja swoimi działaniami, a także każdym takim konkursem pomaga dzieciom się rozwijać i daje im możliwość wyrażenia ich artystycznych pasji i talentów.” – mówi Tomasz Schimscheiner, prezes Fundacji Wawel z Rodziną.

Już pod koniec września wszystkich czeka wspaniała wycieczka – na zaproszenie Fundacji podopieczni Domy Dziecka odwiedzą słodką fabrykę słodyczy Wawel oraz magiczne studio produkcji filmowych Alvernia Studios, w którym na własne oczy zobaczą świat kina i efektów specjalnych.

Organizatorzy: Wawel SA oraz Fundacja „Wawel z Rodziną”

Patroni medialni: TVP Kraków, TVP Bydgoszcz, Radio Plus Kraków, Miesięcznik SEDNO, Portale: Czas Dzieci, W roli mamy, Miasto dzieci.