Znamy zwycięzców konkursu „Zaczarowane ozdoby”!

Konkurs „Zaczarowane ozdoby”, zorganizowany w ramach ósmej już edycji akcji „Zostań pomocnikiem Świętego Mikołaja”, został rozstrzygnięty! Nadesłano kilkaset pięknych i kreatywnych prac. Już niebawem zwycięzcy otrzymają wyjątkowe nagrody!

Domy Dziecka w Płocku, Sławnie i Bartoszycach* zwyciężyły w konkursie organizowanym przez Fundację Wawel z Rodziną. To właśnie prace dzieci z tych trzech miast najbardziej zachwyciły jury. W nagrodę każdy ze zwycięskich Domów Dziecka odwiedzą blogerki, które na co dzień zajmują się dekorowaniem wnętrz.

„Bardzo się cieszę, że mam okazję wziąć udział w przedsięwzięciu firmy Wawel i Fundacji Wawel z Rodziną. Będę chciała pokazać dzieciom w jaki sposób szybko i efektownie mogą ozdobić otaczającą je przestrzeń – nie tylko w okresie przedświątecznym” – mówi Diana, prowadząca blog http://szczesciejestwyborem.blogspot.com/. „Zwycięskie prace bardzo nam się podobały. To niesamowite, że dzieci mają tyle pomysłów, na to jak zmieniać przedmioty codziennego użytku w piękne świąteczne ozdoby” – dodaje Kasia, prowadząca blog http://twojediy.blogspot.com/.

Warsztaty we wszystkich Domach Dziecka odbędą się jeszcze przed świętami. Podczas zajęć plastycznych blogerki pokażą dzieciom w jaki sposób, przy wykorzystaniu podstawowych materiałów, wyczarować wspaniałe dekoracje.

„Zaczarowane ozdoby” to kolejny już konkurs plastyczny organizowany w tym roku przez Wawel SA oraz Fundację Wawel z Rodziną.

Konkursy plastyczne, które organizujemy cieszą się ogromnym powodzeniem wśród dzieci. Jesteśmy zachwyceni ilością prac, jakie otrzymaliśmy oraz ogromem pomysłów uczestników konkursu. Za wszystkie nadesłane ozdoby serdecznie dziękujemy” – mówi Dorota Piwowarska, Communication Manager Wawel SA.

To nie wszystkie atrakcje, jakie Fundacja Wawel z Rodziną zaplanowała dla dzieci z Domów Dziecka w nadchodzące Święta. Już niebawem do podopiecznych Fundacji trafią produkty firmy Wawel, które osłodzą dzieciom oczekiwanie na świąteczny czas.

* Ośrodek Opiekuńczo-Wychowawczy, ul. Mościckiego 27 w Płocku,

Wielofunkcyjna Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza im. Korczaka, ul. Limanowskiego 12 w Bartoszycach,

Wielofunkcyjna Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza, ul. Cieszkowskiego 48 w Sławnie.