Fundacja „Wawel z Rodziną” wspiera świetlice środowiskowe

„Dobro od Dziecka” – pod takim hasłem 20 października odbyły się warsztaty dla wychowawców krakowskich świetlic środowiskowych zorganizowane przez Fundację „Wawel z Rodziną”. Podczas spotkania eksperci podzielili się z zaproszonymi gośćmi wiedzą, która pomoże im w codziennej pracy z wychowankami. Efekty tego działania posłużą do stworzenia innowacyjnego programu społecznego wspierającego świetlice środowiskowe w codziennej pracy z wychowankami.

Fundacja „Wawel z Rodziną”, poprzez swoje działania, chce zapewnić wychowawcom dodatkowe narzędzia, tak by jeszcze bardziej ułatwić im codzienną pracę z młodzieżą. Warsztaty „Dobro od Dziecka” to pierwszy krok w kierunku poznania i wypracowania potrzeb, które powinien zawierać program. Nie chcemy być kolejną firmą, która z poziomu biurka opracowuje program i czeka na jego efekty, chcemy pracować z wychowawcami nad kształtem programu, tak, aby niósł on realne korzyści dla dzieci.