Kolejne warsztaty w ramach programu Dobro od dziecka już za nami!

6 listopada br. Fundacja “Wawel z Rodziną” zorganizowała kolejne warsztaty dla wychowawców świetlic środowiskowych, tym razem pt. “Więź i przywiązanie w relacji z dzieckiem”. Wydarzenie odbyło się w ramach programu „Dobro od Dziecka”.

Opiekunowie dzieci i młodzieży z krakowskich świetlic środowiskowych mogli zgłębić wiedzę, która pomoże im w pracy z podopiecznymi. W spotkaniu udział wzięło 18 osób, wśród których również znaleźli się Prezes fundacji – Tomasz Schimscheiner – i członkowie Rady Fundacji.

Tym razem te inspirujące warsztaty poprowadziła Dorota Łatała – doświadczony psycholog kliniczny i psychoterapeuta. Przez wiele lat pracowała w Ośrodku Interwencji Kryzysowej, udzielając pomocy grupowej i indywidualnej. Podczas warsztatów Pani Dorota Łatała podzieliła się swoją wiedzą na temat uczucia bliskości oraz potrzebach i wzorcach przywiązania. Wychowawcy mogli wymienić się swoimi doświadczeniami z innymi wychowawcami, porozmawiać o problemach z którymi codziennie stykają się w swojej pracy.

Cieszymy się, że po raz kolejny mogliśmy spotkać się w tak inspirującym gronie! Dziękujemy wszystkim uczestnikom warsztatów za przybycie i gorącą dyskusję. Do zobaczenia niebawem!