“Mikołajki z Fantazją”

8 grudnia 2019 roku w Warszawie w Hotelu Courtyard by Marriott Warsaw Airport ponad 300 małych podopiecznych Fundacji Dziecięca Fantazja wraz z rodzinami wzięło udział w wyjątkowej świątecznej gali pod hasłem “Mikołajki z Fantazją”. Podopieczni fundacji to dzieci zmagające się z chorobami zagrażającymi ich życiu, nieuleczalnymi lub przewlekłymi. W tym szczególnym dniu mali bohaterzy mogli rzucić się w wir beztroskiej zabawy. Całe wydarzenie poprowadzili profesjonalni artyści i animatorzy. Fundacja “Wawel z Rodziną” urozmaiciła Mikołajki słodkim poczęstunkiem.

Na gości czekało interaktywne świąteczne przedstawienie, magiczne stoły przy których dzieci mogły wyczarować choinkę oraz szczudlarze, skrzaty i elfy. Organizatorzy wydarzenia przygotowali na tę okazję konkursy, loterie, gry, zabawy i nie tylko. Atrakcją, która cieszyła się ogromnym powodzeniem wśród dzieci była  przejażdżka saniami samego św. Mikołaja.

Ten dzień zdecydowanie należał do najmłodszych. W czasie gali choć na chwilę mogli zapomnieć o swojej chorobie, niepełnosprawności. Czuć było życzliwość, dobroć płynącą z serc ludzi oraz radość i szczęście małych bohaterów. Jesteśmy dumni, że mogliśmy wesprzeć tę wyjątkową akcję.