“Ciekawi świata – cztery żywioły”

Ciekawi świata – cztery żywioły, to projekt realizowany w Szkole Podstawowej nr 1 w Dobczycach dzięki środkom otrzymanym z akcji społeczno – konsumenckiej Serce Rośnie.

W czasie trwania projektu ciekawi świata uczniowie tworzyli mini ogrody w szkle, wykonywali doświadczenia, budowali ekologiczny pociąg, oraz poznawali tajniki programowania.

5 grudnia 2019 roku odbyło się uroczyste podsumowanie projektu Ciekawi świata – cztery żywioły. Wydarzenia rozpoczęło się od pokazu mody ekologicznej. Następnie zostały wręczone nagrody laureatom konkursów ekologicznych. Na zakończenie została włączona prezentacja dotycząca segregowania śmieci i ich wtórnego wykorzystania. Niespodzianką dla wszystkich było przybycie Św. Mikołaja, którego uczniowie przywitały z entuzjazmem.

Cieszymy się, że mogliśmy wesprzeć rozwój młodych talentów i pasji, które mamy nadzieję, że uczniowie będą kontynuować.