Fundacja „Wawel z Rodziną” z wizytą w Domu Dziecka w Klęczanach

Nie lada niespodzianka spotkała podopiecznych Domu Dziecka w Klęczanach. 1 czerwca, czyli w Dzień Dziecka, placówkę na zaproszenie Fundacji „Wawel z Rodziną” odwiedził Kuba Norek oraz Wawel Truck.

Ciężarówka Wawel Truck to „mobilna strefa słodkości” popularnego producenta słodyczy – miejsce pełne zabaw, interaktywnych gier i aplikacji, w którym można poznać tajniki produkcji czekolady i dowiedzieć się więcej o jej dobrych składnikach. Podopieczni Domu Dziecka mieli okazję spróbować swoich sił w animowanych grach zręcznościowych i skomponować miks ulubionych słodyczy.

Skąd pomysł na wizytę w Klęczanach? Jako Fundacja „Wawel z Rodziną” już od 12 lat wspieramy domy dziecka. Naszą misją jest upowszechnianie postaw i wzorców społecznych, by ludzie chętniej czynili dobro. Do naszych najważniejszych celów należy wspieranie dzieci, aby mogły łatwiej wejść w dorosłe życie oraz przekonywanie najmłodszych, iż warto realizować swoje pasje.

O tym ostatnim aspekcie wspominał influencer Kuba Norek, który na zaproszenie Fundacji odwiedził placówkę w Klęczanach. Kuba jest jednym z popularniejszych polskich twórców internetowych – na portalu TikTok śledzi go ponad 3 miliony użytkowników.

1 czerwca to święto każdego dziecka, bardzo więc cieszymy się, iż w tym roku mogliśmy celebrować ten dzień w tak wyjątkowy sposób” – mówi Magdalena Pazgan-Głód, dyrektor Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej w Klęczanach. „Dziękujemy za odwiedziny i zapraszamy za rok!

Wizyta w Klęczanach to niejedyne nasze działanie związane z Dniem Dziecka. Do 10 czerwca trwa konkurs „Dobre Uczynki” dla podopiecznych placówek opiekuńczo-wychowawczych opieki całodobowej w całym kraju. Czekamy na prace plastyczne i literackie, prezentujące wyobrażenie dziecka na temat dobrych uczynków, które można zrobić dla kogoś lub dla siebie. Do wygrania jest dziesięć zestawów słodyczy – każdy zawierający ponad 25 kilogramów czekolad i cukierków!